Raskaan jääkiekkoillan jälkeen alkoi bloggaajalle jo tulla nälkä. Sen huomasi siitä kun kiakon välissä mainostettiin jotain aika muovisen näköisiä hodareita ja ne alkoi silti kovasti kiinnostaa 🙂
Pelin päättymisen jälkeen jauheliha olikin jo sulanut ja aloitimme nopean kokkauksen. (Tai tämä hätäisempi aloitti jo pelin loppuminuuteilla rakkaan pilkkomisharrastuksensa.) Ruokalistalle oli linjattu lihapullia ja muusia.
Allekirjoittanut sai olla lihapullavastaava, niinpä niistä tuli oliivitäytteisiä pohjois-afrikkalaisesti maustettuja ylläripalleroita.
Ainesosaset:
Sikanautaa, noin 260gr
kananmunaa, 1kpl (isohko)
sipulia, 1kpl (pienehkö)
maustepippureita, sopiva määrä, morttelissa hierottuina
vihreitä oliiveja, noin kourallinen, puolitettuina
baharattia ja ras-el-hanouttia, reiluhkoja ropsauksia
aromisuolaa, 1,5-2 ohollista

dav
eksoottisia makuja illan ratoksi

Muusissa mentiin siitä mistä aita oli matalin tai ainoasta kohdasta jossa oli portti eli pussillinen muusijauhetta jota terästettiin ja värjättiin bataatilla.

Lihapullien teko eteni mainiosti siihen saakka kunnes totesin että massassa ei ole mitään suolaa sisältävää ja hain aromisuolapurkin. Sieltä lennähtikin tosiaan semmoinen vähintään puolitoista ohollista joten suolan puute ei enää ollut ongelma, etenkin kun oliivinpuolikkaat siinä odottelivat vielä taikinaan käärimistä. Suunnitelmaa ei kuitenkaan enää voinut muuttaa, oliivit oli pakko kääriä. Ei muuta kuin pelti uuniin ja jännityksellä odottelemaan.

Muusinteko sensijaan sujui, bataatit pehmenivät ja muussaantuivat ja muuntuivat kerrassaan mukavaksi evääksi muusijauheen ja tuorejuustonokareen kanssa. (Koska eihän maitoa toki enää ollut.) Tuorejuustoakin lisäsimme hyvin varovaisesti että muusista tulisi miellyttävän mieto, ja sellainen siitä tulikin, erittäin mieto ja aavistuksen makea. Erinomaista, ajatellen uunissa olevien lihapullien maustamista 🙂 Ei siitäkään toki täysin kommelluksitta selvitty:

dav
voisiko tästä päätellä että muusiin kannattaa lisätä vielä nestettä…

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin:

dav
nälkä, mene pois

Tämä kombo tosiaan toimi. (Lisukkeeksi tarkoitettu porkkanaraaste unohtui tai ei ehtiytynyt.) Lihapalleroiset olivat hiukan suolaisen puolella ja mausteisuuttakin löytyi mukavasti. Mietoa muusia oli mukava niiden kanssa pistellä menemään. Loput rasiaan ja parvekkeelle, eiköhän maistu huomenna lounaallakin.

Kuten tästä tekstistä voidaan päätellä, huomenna saattaisi olla kauppapäivä. Ei hyvinvarautuneet apinat toki pienistä seikoista kuten maidon tai perunoiden puutteesta hätkähdä vaan vauhdilla vaan eteenpäin mennään 🙂

P.S. Eihän se kiekkoilta toki siihen päättynyt, naisleijonat pelasivat vielä loppuillasta ja se ei ihan putkeen kyllä mennyt sekään.

Advertisement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s