dav
vaihe 1

dav
vaihe 2

Joskus sitä jaksaa olla ennakoiva ja ottaa pakasteen sulamaan hyvissä ajoin edellisenä päivänä jääkaappiin ja sieltä sitten pöydän kautta pannulle kaikessa rauhassa. Tänään mätkäytin jäisen köntsän jotain jonka voi toivoa olevan kanaa suoraan pannulle, päälle vähän vettä ja mausteita, eiköhän se siinä sula. Nälkäkin jo kolkutteleee…

nfd
ja valmista

Ja kas, ei mitään ongelmaa, kanasuikaleet saivat jopa vähän ruskeaa väriä lopussa ja olisivat saaneet enemmänkin jos tarvis ois vaatinut, vaan eipä tässä nyt ole tuon ihmeempään tarvetta. Olen kuullut siis monestakin suusta että tämmöinen lähestymistapa on kerrassaan väärä kanasuikaleiden/jauhelihan/muun vastaavan kypsentämiseen, koska se on keittämistä eikä paistamista. Noh, se nyt kyllä sattuu olemaan sekä että enemmänkin kuin joko tai. Tässä nyt ensin kuumalla pannulla sulattelin kanasuikaleita irti toisistaan maustelitkuissa lepäilevää könttiä käännellen pikku hiljaa. Lopulta, kun kaikki olivat jo irrallaan lisäsin vielä vähän mausteita ja haihdutin liemitilkkasen pois, samalla sulivat ja kypsyivät viimeisetkin, ja sen jälkeen kun kaikki on kypsää ja liemi on haihtunut niin paistopintaa voi hankkia vielä niin paljon kuin haluaa. Johan vanha kansakin tietää että joka keitetyn paistaa, se makean maistaa. Lähestymistavan etuna sanoisin että samalla kun maustamaton kuollut eläin sulaa ja kypsyy se myös maustuu kun sen kikkailee kypsäksi hyvänmakuisessa liemessä. Voittaa kaupan limaisen marinadin mennen tullen tuollainen vedestä ja mausteista tehty liemi.

dav
mmmakua
Tämä nyt ei maistunut erityisen makealta kun koekikkareen närkkäisin tuosta, mutta hyvää kuitenkin. Maustoin kypsennysliemen keinotekoisella kananmaulla, Pakistanin äitien currylla ja parilla pienellä ripauksella kookosjauhetta. Pakistanin äitien curry on niin ytäkkää että sen kanssa on oltava erittäin varovainen, nyt kuitenkin olin ehkä jopa liian varovainen. Ei siis paras onnistuminen maustamisessa, mutta miedolla tapaa hyvä ja epäilemättä sopii kivasti tarkoitukseensa joka ei ehkä ketään yllätä 🙂
dav
“oho”

Jjep, kanasalaattihan siitä tuli 🙂 Kanaa, basmatiriisiä, pakasteherneitä, päärynää, paprikaa, vähän cheddarmurua, jäävuorisalaattia. Olisin laittanut ehkä vielä vähän sitä sun tätä mutta kun ei lautaselle enää mahtunut.
Kastikkeen tekasin viikonlopulta jääneestä kermaviilipohjaisesta tacodipistä. Maitoa vaan sekaan sen verran että siitä tuli sopivan ohutta. Liian paksun salaatinkastikkeen kanssa turailu käy hermoille, sitä emme suosita.

Advertisement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s