Tässäpä eilisen ja tämän päivän ruokakuvia, sama kai niistä on tehdä postaus kun niitä kuvia tuolta puhelimen uumenista taas löytyi 🙂

Sunnuntai-illan perinneherkku, kalapuikkoja ja munakastiketta 🙂 Lapsuudesta tuttu munakastike on tehnyt paluun bloggarin keittiöön vuonna 2017. Lapsenakin sitä syötiin kalapuikkojen kanssa, ja muistaakseni jonkun muunkin kalaruoan lisukkeena.
Tässä annoksessa on pinaattipotaattimuusia ja paistettua sipulisellerisilppua näiden kanssa. Munakastikkeeseen laitettiin eksoottisesti hiukan maustepippuria, morttelissa rouhittuna siihen jäi isompiakin sattumia. Oikeaoppisesti siihen kai tuoretta ruohosipulia olisi kuulunut laittaa mutta kun lunta tulee lisää joka toinen päivä niin Ruohiksesta tuskin on vielä satoa korjattavissa ihan pian. Kalapuikkojen päälle tiristetyt limemehutipat viimeistelivät annoksen. Suolan määrä oli omaan makuuni annoksessa hieman vähäinen mutta se oli aivan liian hyvää että olisin jaksanut nousta lisäsuoloja hakemaan 😛

Jämäriisistä, jämäkanasta ja kahdesta jo hiukan ylikypsästä avokadosta sekä rapeista kasviksista tuli tosi maukas salaatti, yllättävän vähällä salaatinkastikkeella selviää tuon avokadon ansiosta 🙂

Äsken syötiin tälläistä kermaista pekoni-sipulipastaa paahdetuilla nakeilla ja parmesaanilla. Kermaa ei kyllä käytetty ollenkaan, kastike tuli tuorejuustosta, jogurtista ja omenamehusta oikein mukavaksi. The bf halusi silputa sekaan pakasteesta vähän habista. Söin kyllä kiltisti lautaseni tyhjäksi mutta ei tämä nyt sellaista ihan ollut kuin suunnittelin, jotenkin se chili minun suussani hallitsi tilannetta taas liikaa. Parasta annoksessa olivat uunissa nopeasti paahdetut ohuet nakkiviipaleet 😀