Jos otsikko ei ole tarpeeksi savolainen varoitus niin tässä se nyt sitten tulee:
Tästä eteenpäin lukijat jatkakoot omalla vastuulla. Minä en.
Koska tämä kuulemma on ruoka- ja lifestyleblogi niin aloitetaan ruoasta. Gore-setä (nimi ei muutettu) saattoi olla yksi niistä jotka yllyttivät minua blogin perustamiseen ja yksi peruste sille yllytykselle oli esitellä joku sellainen poikamieskin kokkaa -tyyppinen blogi (jossa tehtiin kai lähinnä jotain makarooni- ja jauhelihamössöjä) ja sanoa että kai meikäkin voi blogata jos tuokin tyyppi 🙂
En ole ihan varma nyt olisiko kyseinen poikamies ja oheinen Gore-setä minusta aivan ylpeitä tästä tämän päivän lounaasta, niin esittelen sen teille kuvien kera

dav
Wau!

jotta voitte ihan itse arvioida miten rinta rottingilla kannattaa olla.
Siltä varalta että tämä “ennen uunia” -kuva ei aivan kaikkea kerro niin ei hätää, olen paikalla selittämässä mistä on kyse. Kyseessä on Lidlin halvinta hernekeittoa viipaloituna likaisella leivinpaperilla (ois ihan epähippiä vaihtaa se uuteen joka kerta, sademetsät loppuis maailmasta sillä tahdilla) ja kuorrutettuna bluustiltonilla ja parmesaanilla. Koska hernettä ei melkein lasketa ja tunsin että jokainen hyvä ateria tarvitsee kasviksia niin siihen on heitetty myös varsisellerin pätkä. Oispa ollu juuriselleriä, tai nakki. Mutta ei ollu, näillä mentiin, nyt ne on uunissa.
nfd
oho ny ne on lämpimii

Ja tältä tilanne sitten näytti kun tätä settiä oli paistettu ehkä noin 20 minuuttia ehkä noin 200 asteessa.
Olen nyt testihenkilönomaisesti syönyt neljä viipaletta kuudesta, ja asiantuntijamielipiteeni on että blue stiltonilla kuorrutettu soppaviipale on jopa yllättävän hyvää ja voisin syödä sitä toistekin, mutta parmesaani ei tuohon päälle aivan yhtä hyvin istu ja ehkä sästämme sen jatkossa muuhun käyttöön.
Koitan muistaa teille kertoa milloin seuraavaksi tämmöinen setti tulee niin voitte sen perusteella ehkä arvioida miten hyvää se on. Ei sitä ainakaan kovin vaikea ollut tehdä kun tuuba-apina suoriutui ilman että sormista tulee verta ja prosessin kestokin oli enemmän minuuttien kuin tuntien luokkaa.

Sitten siirtynemme lifestyleosioon. Lifestylessä on monesti näin keväisin viherrystä, ja niin tänäkin vuonna. Olimme viikonlopun verran poissa ja nyt on ilo ollut tulla takaisin ja katsoa miten basilika on alkanut kukkia, herneet ovat alkaneet itää, pinaatti jatkaa rehottamistaan ja kaikki muukin rehu ja yrtihkö on hengissä ja voi hyvin. Paitsi se kuollut marjorami. Mutta siitä viis, nyt näette valokuvatodisteita kukoistamisesta ja keväästä.

dav
basilikan kukat

dav
spinitsin rehotus
dav
herneen verso

Seuraavaksi kun synttäreistä ois päästy ohi niin aattelin kokeilla miten se popkornin kasvatus sujuis. Tuntuu niin mukavalta ajatuksena se popkornin verso. Saas nähdä miten käytännössä 🙂

Advertisement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s