Sunnuntai-iltapäivän ratoksi ja ruoan ollessa uunissa voisi vaikka vähän bloggastaa.
Saimme tässä hiljattain Sri Lankasta tuliaisina kaikenlaista pientä kivaa, mm. ison satsin paikallista garam masalaa. Tänään pääsi tämä eksoottinen tuliainen jo käyttöön asti. Lähinnä omasta päästäni sovelsin jonkun paljon kasviksia ja vähän kanaa garam masala-öljyssä uuniin. Sattumalta itse Jamie Oliver teki eilen jotain Bombayn perunoita telkkarissa ja paistoi siinä kyseistä mausteseosta öljyssä että se saisi vähän vauhtia. Tämän idean otimme heti käyttöön ja nyt on yksi pellillinen ja yksi vuoallinen settejä uunissa, saas nähdä kuinka käy 🙂

dav
vuoka

dav
pelti

Vuoassa on kanan paistisuikaleita ja lisäksi ainakin purjoa, sipulia, kesäkurpitsaa, paprikaa ja parsakaalia. Pellille meni perunaa, bataattia, sipulia ja parsakaalia sekä kanan rintafilettä. Kaiken yritimme peittää epäilyttävän värisellä tummanruskealla öljymaustemäskillä ja nyt istun tässä ja toivon että kaikki kypsyisivät suunnilleen samaan aikaan. Niin montaa eri kasvista ja ei mikään kiertoilmauuni joten mahdollistahan on että perunat ovat raakoja ja bataatit ylikypsiä ja parsakaalit palavat ja sipulit kuivavat ja kana on sopivaa tai jotain, mutta elämässä pitääkin olla jännitystä, eikö 🙂

Ruokaa odotellessa kuvia perjantailta ja eiliseltä:

dav
jotain grillauksen tapaista puuhaa

dav
lauantai-illan herkku

Ensimmäinen kuva esittää move-sedän ruoanlaittoa. Itse osallistuin lähinnä kuvien ottamiseen ja lopputulosten maisteluun. Kummallisia puuhia joista lähti pahaa ääntä.
Jälkimmäinen on sitten ihan omatekoinen lohisalaatti iltapalaksi. Se oli hyvä. Lohen lisäksi kulhosta löytyi ainakin säilykelinssejä, pakasteherneitä, kurkkua, tomaattia, paprikaa, kahdenlaisia salaatinlehdyköitä, avokadoa, balsamico-hunajamarinoitua punasipulia ja paahdettuja auringonkukan siemeniä sekä vähän tuoretta salviaa parvekepuutarhasta. Salaatinkastikkeesta, hampurilaiskastikkeesta, ketsupista, limen mehusta ja joistain mausteripauksista sekoitettu kastike kruunasi kaiken ja mielellään tyhjensimme koko ison kulhon 🙂 Ei ollut yhtään liikaa kahdelle hengelle 🙂

dav
tämmöstä uunista löyty

Ja sitten kun tässä istui ja ropasi laitteita niin tuli ihan oikea nälkäkin ja uteliaisuus kävi niin suureksi että ei se auttanut kuin hakea setit uunista ja ruveta maistelemaan. Kokonaisuus oli erinomainen. Bataatit olivat hyvinkin pehmeitä, mutta esim. paprikassa, sipuleissa ja kesäkurpitsassakin löytyi mukavaa purutuntumaa. Bataatit olivat mausteisia ja makeita, paprikapalat taas raikkaita. Omasta annoksestani vain yksi parsakaalin varsiosapala oli sen verran rapea että sitä voisi kuvailla turhan kovaksi tai jopa raa’aksi, muuten kaikki oli onnistuneesti kypsynyt yhtä aikaa sopivahkoiksi. Maku oli varsin mausteinen, mutta ei sentään liian.
dav
annokset

Tämmöistä hässäkkää tehdään varmasti toistekin. Paljoa ei tarvinne respetistä muuttaa, ehkä vastaisuudessa tämän lisukkeena voisi tarjota nokareen jogurttia, uskosin että sopisi 🙂
dav
kaka!

Jälkiruoaksi vähän kaupasta ostettua kakkua. Huh. Nyt ei jaksa paljon edes blogata, vaikka mielestäni söin ihan kohtuudella ruoan herkullisuuden huomioonottaen 🙂

Advertisement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s