nfd
Jonain päivänä oli nälkä, tein meille munakkaan. Sitten ei ollut enää nälkä.
Pohjalla oli sipulia ja selleriä ja parsakaalia, mikäli oikein muistan. Päälle on aseteltu kinkkua ja juustoa.
dav
Kun on munakasta mahassa niin jaksaakin keskustella ruokapöydän tuoleista, tai lähinnä niiden puutteesta. Se keskustelu eskaloitui nopeasti siihen että istumme bussissa matkalla Ikeaan. Ilta oli aurinkoisen kaunis ja bussimatka vallan pittoreski. Matkalla näkyi vehreää alkukesän/loppukevään luontoa, vesistöjäkin jopa, ja arkkitehtoonista silmäkulmaani miellyttävä uudenkiiltävä hieno asuinalue. Ihan tuon bussimatkan takia tekisi mieli käydä useamminkin Ikeassa. Onnistuimme hommaamaan kaksi uutta ruokapöydän tuolia ja yhden pikku jakkaran. Hodarit naamariin ja pittoreskia reittiä takaisin. Luonnehtisin reissua melkoiseksi sukseeksi. Paremmalta puoliskolta ei tainnut tulla yhtään kirosanaa vaikka se kokosi kolme kasaa sekalaista sälää kolmeksi istuimeksi.

dav
Tässä on sitten puolestaan aivan hämmentävä ja hämmästyttävä lounas. Tiedän, se näyttää ihan normaalilta kinkku-kasvispastalta, sellaiselta jota olen syönyt lounaaksi satoja kertoja. Tässä kuitenkin on kaksi merkittävää outoutta.
Muistan yhden ainoan kerran aiemmin tehneeni pastakastikkeen ilman sipulia. Siihen tuli silloin (elettiin ehkä vuotta 2002) pakastekalaa ja ties mitä kasviksia ja ehkä jogurttia tms. maitotuotetta. Sipulinpuute johtui siitä että sitä ei ollut enkä jaksanut sen takia kauppaan ryntäillä. Nyt hetiperään vuonna 2017 tein tuommoisen pastan, vaikka tarjolla täällä oli kyllä punasipulia ja keltasipulia ainakin ja ehkä purjonjämätkin ja pihalla on viimevuotinen ruohosipuli jo alkanut kukoistaa joten.. tätä ei selitä mikään, ellei sitten se että käytin selleriä. Kavala tuote tuo selleri, hiipinyt jääkaappiin ja lautaselle ja nytkö jo korvaamassa sipulin!?! Valkosipulia toki käytin, silläläilla kohtuudella. Mutta se on eri asia se.
Toinen merkittävä outous on se että sen jälkeen kun ostimme paikallisen halpamyymälän tarjousmaustekorista pitsamyllyn (tästä blogista jo tuttu mauste, jonka ensimmäinen sukupolvi on jo käytetty, toinen haettu täydellä hintaa ja sekin kohta tyhjä…) niin en ole tehnyt tai syönyt juurikaan ruokaa jota sillä en olisi maustanut. Sitä on rouhittu uunikasviksiin ja lihapullataikinaan, sillä on maustettu voileivät ja salaatit, keitot ja kastikkeet, munakkaat ja pastat, lettutaikinat ja grilliruoat. Pitsa lienee ainut johon sitä ei ole laitettu koska pitsaa ei ole viime aikoina tehty. Mutta tätä pastaherkkua tehdessä päätin käyttää niitä tusinoita ja tusinoita muita mausteita ja jättää sen kerrankin rauhaan. Tusinat mausteet saivat taas jäädä aika rauhaan ja korvasin pitsamyllyn lähinnä mustapippurimyllyllä, tosin ovela parempi puolisko on voinut ujuttaa sekaan muutamia valkopippureitakin. Oli oooikein hyvä kinkku-kasvispasta joka tapauksessa, johtuen siitä että siinä oli aurajuustoa :)dav
Kylmiä kana-sipuli-sellerileipiä. Yritäpä saada juustot pysymään sellaisen täyteröykkiön päällä.
dav
Samoja leipiä lämpimänä, paremmin pysyy juustot ja hommat kasassa, suositan. Uunittaminen niin kivasti pehmentää sipuli- ja sellerisilpun makuakin 🙂
Tässä tunnelmia alkuviikommasta, stay tuned for the Friday edition!

Advertisement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s