Lifestylelokeroon menköön seuraava jorina:
Aah miten hyvä kiva hieno päivä, lähes heti herättyäni alkoi urheilu ja sitä jatkuu koko päivän kunnes melkein olen jo väsynyt (näin ainakin toivotaan). Kuitenkin aikataulussa oli hiukan päällekäisyyttä joka harmitti, jalkapallon maaleista jäi suuri osa näkemättä kun maratonin maaliintulot olivat samaan aikaan. Ja sitten se jalkapallo ei edes mennyt jatkoajalle joten sen jälkeen ennen seuraavaa urhheilua tuli jotain täyteohjelmaa. Sitähän en jaksanut istua katsomassa vaan kävin hätäpäissäni tiskaamassa pari astiaa (en ilman kehoitusta) ja hyökkäsin sen jälkeen tiskipöydältä löytämieni saksien kanssa partsille yrttien kimppuun. Ensin oli pakko parturoida basilikaa, se mokoma koittaa taas valtavasti kukkia. Paha apina puolestaan yrittää tehdä siitä eunukkia koska luulomme on että mitä enemmän se kukkii sitä vähemmän se jaksaa tehdä lehtiä.
Kamalaa on ensin vaivalla kasvattaa komea basilikapuska ja sitten hyökkiä sen kimppuun saksilla ja heittää biojätteeseen iso määrä enimmäkseen vihreää nuppua, joskin muutamat olivat taas jo valkoiseksi kukaksi ehtineet äityä…

Tästä päästäänkin sitten tuohon melko epäonnistuneeseen spinitsin kasvatteluun. Sehän olisi pitänyt siitä sato kerätä heti nuorena, ns. babypinaattina, alle kuukauden päästä itämisestä. Ei se oikein kasvattanut siemenpaketin kuvan mukaista lehtipuskaa, vaan pikemminkin pitkiä korkeita kukkasoiroja jotka kuivuivat pystyyn. Se laitettiin alkukesästä samaan pitkulaiseen laatikkoon yhdessä salvian ja rosmariinin kanssa, joka kenties oli virhe. Tänään poistin lopulta sen virheen:

dav
hei hei spinitsi

Tuossa hötäkässä vähän lähti salviastakin lehtiä, ja pinaatistakin löytyi ehkä muutava vihertävä syötäväksi kelpaava jutuke, joten iltapalana ehkä eilistä lasagnea vihreiden jutukkeiden kera. Ja raejuustoa.
dav
oho vähän irtoili jutut ku saksilla snipeti snip

Tuossa kuvassa jos näkee jotain lehdyköitä niin ne lienevät sitä salviaa joka vahingossa irtosi kun olivat kietoutuneina toisiinsa kovasti, ja jos näkyy jotain kukkaputken tapaista niin se lienee sitä spinitsiä josta pari lehteä tuli ajoissa syötyä.
Ensi keväänä voisi kokeilla ehkä vaikka tilliä ja persiljaa, koska tämän kevään yritykset eli spinitsi ja marjorami eivät olleet mitään sukseita 😀

Ruokalokeroon menköön esim. tämän päivän lounaskuva:

nfd
mmm kesäruokaa

Uusia perunoita (siikliä) puhtaaksi veitsellä raaputettuna ja keitettynä, päällä eilisestä lasagnetehtailusta ylijäänyttä valkokastiketta jota oli höystetty paistetulla kesäsipulinbulbbisilpulla, metukkasilpulla ja kalkkunasuikaleilla, sekä maustettu mustapippurirouheella ja valkosipulilla ja pitsamyllyllä. Koristeltuna sipulinvarsilla ja lisäpippurilla 🙂 Oli muuten hyvää.

Advertisement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s