Ei täällä kovin ihmeitä taas, mitä nyt syöty ja juotu ja katsottu urheilua. Eli business as usual. Katsotaan josko puhelimen kätköistä löytyisi jutun loppuun kuva tai pari. Josko hiukan ensialkuun kuitenkin ruoasta jorisisin. Sunnuntaiaamun ruokasuositus on aika selkeä. Täällä on kaksi apinaa jotka varauksetta suosittavat seuraavaa: Croissantteja, ostettuna sellaisinaan jos on joku leipomo tai vastaava paistopiste lähettyvillä, mutta semmoinen esipaistettu systeemi esim. tänä aamuna tuli aika mukavasti kyseeseen kun aamuapina yritti käydä kaupassa ennen kuin telkkarissa alkaa urheilu.. No arvatkaa mitä? Ei ne kaupat sunnuntaina ole auki ennenkuin urheilu alkaa, siellä sitä oli sitten ostarin oviripaa nykimässä jotakuinkin yhdeksää vailla kymmenen, ei siis mitenkään törkyaikaisin omasta mielestäni. Ei hätä ollut tämän näköinen, siinä oli pari muutakin alkoholistia jotka olivat paremmin tietoisia näistä seikoista, kertoivat avuliaasti että hommat aukenevat vasta yhdeksän minuutin päästä. Noh, ei siinä mitään, olin pukeutunut lämpimästi ja varautunut naparetkimäisesti muutenkin eli löysin istumapaikan ja nesteytyskin oli kunnossa sen yhdeksisen minuuttia. Sitten, jonku herran pyhäpäivän takia kaiketi oli ostarin kolmesta ruokamarketista auki tasan yksi, ja siellä ei tuorepaistolaareissa ollut yhtään mitään, näin siis päädyimme esipaistettuun croissanttiin.. Oho, tuliko jaariteltua 🙂 No eniveis, pointti on se että sunnuntai-special, semmoinen erinomaisen hyvä aamupala, jos sellaista kaipaa, on about seuraava:
Croissanttia, piparjuurituorejuustoa ja lehdykkä vihreää sekä sitten melkin mikä vaan seuraavista: kalkkunaleikettä tai kanaviipalesta, kalapullia viipaleina, kylmäsavulohta… niin, ei se niin tarkkaan ole näemmä mitä sinne väliin menee 😀
Meillä on viime aikoina ollut erilaista kalkkunatuotetta plus kalapullaviipaletta, molemmat ovat toimineet erinomaisesti tai sitten meillä ehkä on sunnuntaiaamuisin hirmuinen nälkä. Seuraavalla kerralla kyllä voisi tosiaan extraspecialisoida ja ostaa kylmäsavulohta, oon melko varma että sitä kun silppuaisi hienoksi ja levittäisi siihen päälle niin avot!
Tärkeää on siis a) croissant ja b) piparjuurituorejuusto. Tänään meillä oli croissant mutta ei piparjuurituorejuusto. Olin kuitenkin, kuten usein, oikein noheva apina ja sanoin the bf:lle että ei hätä ole tämän näköinen, se on pieni ja pyöreä ja punainen. Yrttituorejuustoon sopiva turaus Pöltsamaa Kangea (semmonen nenää kutittavan napakka sinappi, suositan, toimii täntyyppisissä jutuissa esim. juuri hyvin) ja huolellinen sekoitus by the bf, ja todelakin, avot! Sitä mäskiä croissantin päälle ja sitten erinäisiä lisukkeita, aah uuh hyväää 🙂
Mitä lisukkeisiin tulee niin munaviipaleet ja avokado lienevät mahdollisia ja hyväksyttäviä tähän sunnuntaiaamuspecialiin. On muuten joka kerta niin hyvää että kuviin jää vain muruinen pöytä tai lattia tai jaloissa tuntuu muruinen sohva, mutta voinpa koittaa laittaa kuvan jos jotain asiaan liittyvää jotenkin löydän.

IMG_20180304_201944.jpg
sunnuntaiherkuttelun jämiä, parveke edition, maaliskuu

Ruoan lisäksi joristavia jorinoita voisivat olla löydetyt ostostyyppistuotteet, eli uusi mekko ja monet kirjat 🙂
Sekä penkkiurheilu 🙂
Näistä siis ehkä kohta uusi postaus, siihenkin voi tietty eksyä ruokajorinaa, kannattaa vaaaroa 🙂
Stay tuned!

Advertisement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s