IMG_20180321_165905.jpg
iso kattila täynnä habiksia

Hahaa, sain lisättyä jokusen kuvan viime viikonlopun postaukseen, nyt voin aloittaa jo uutta. Tällä viikollakin on ehditty ruoka-aiheisia seikkailuja jo, kuten aloituskuvasta näkyy.
The bf sai tossa eilennä idean että nytpä teen omaa habissoosia, ja tuumasta toimeen. Allekirjoittanut oli lähinnä assistenttina.
Homma meni jotenkin näin:
Reilusti habista kattilaan, päälle vettä, etikkaa ja suolaa, keitetään kunnes setti pehmenee.
Soseutetaan, ja puserretaan siivilän läpi jotta siemenet ja kuoret yms. saadaan eroon varsinaisesta tuotteesta. Lisätään sokeria ja keitellään/haudutellaan kunnes saadaan sopiva konsistenssi.
IMG_20180322_194041.jpg
Uskalsin myös illemmalla vähän laittaa jogurttidipin sekaan tuota, siis sitä annostellaan upottamalla veitsenkärki pikkuisen pinnan alapuolelle ja sekoittamalla sitten kyseisellä veitsellä dippiä. Ehkä isompaan jogurttimäärään voi upottaa veitsen syvemmälle tai kahdesti, mutta vahvuus on sitä luokkaa että meikän käytössä tuota ei kyllä koskaan mitata lusikalla minnekään, eikä raakana käytetä myöskään. Kokki itse kehui että maku on hyvä, siis ehkä chilin ja etikan ja sokerin tasapaino sopiva ja näin. En tiedä oisko sinne mennyt vsipulinkynsikin sekaan mutta ei tuosta määrästä habista yksi valkosibaleenkynsi ikinä erotu 😀 Sen vaan tiedän että the bf:lle jos ja kun tulee taas tehtyä lounaita niin täytyy testailla tuota ja katella sitten millasia kommentteja tulee 🙂
Puhelimessa oli kovin vähän ruokakuvia joten mitään aivan mainittavaa muuta ei ehkä ruokarintamalla ole muuten tapahtunut. Ja ehkä tuossa yksi ilta tyhjentelin turhempia sieltä pois ja meni lapsikin pesuveden mukana kenties.
Tänään kuitenkin kaupassa sattui silmään aika hyvän näköset ja ihan kohtuuhintaset parsaniput. Eli, onks nyt sit kevät ku ekat parsat on kaapissa?
IMG_20180322_19 5506.jpg
siin ne on!

Liekö tämäkin yksi keski-ikäisyyden merkeistä että tällä lailla on ruvennu parsasta intoilemaan. Nyt istun tässä sohvalla ja ihmettelen että mitä parsaherkkua sitä keksis iltaruoaksi. Tai lähinnä että mitä tarjois parsan kera. Se nimittäin on aika selvää etten ala ihmeitä kikkailemaan vaan leikkaan ne sopiviksi suupaloiksi, pyörittelen oliiviöljyssä ja paistan uunissa sopiviksi.
Toki jos ois seesamiöljyä niin sitä sopis laittaa sekaan, mutta seesaminsiemeniä on, ehkä ripottelen niitä kans uuniin paahtumaan 🙂 Nyt vaan joku iidea että tuota mitä siihen kylkeen, tai no vois kai noita paahtaa niin paljon ettei lisukkeita ihmeemmin tarviis, parmesaania ehkä raastais vaan päälle 😀 Mutta jotenkin kaipaisin monipuolisempaa settiä iltaruoaksi. Joten tähän postauksen loppuun voi pärähtää kuva jos toinenkin kuhan rupean jotain ideoita toteuttamaan 🙂

Hiukan myöhemmin:

Idea muotoutui sellaiseksi lopulta että kaikenlaista settiä uuniin ja kattilassa juustonjämistä joku kastike..
No aloitetaan kastikkeesta, ei nimittäin mennyt putkeen. Kaapissa oli pieni jämä kaverilta saatua paikallista aika voimakkaan makuista sinihomejuustoa. Ei siis maistunut kaverille yhtään niin antoi miulle loput. Tein siitä aiemmin pastakastiketta ja ihan hyvin suli sekaan, mutta tänään jotenkin ei..
Heitin sen sipulien perään kattilaan, jotta se siellä sulaisi ja alkaisi kastikoittaa hommaa saostamalla nestettä. Ja kattia kanssa! Oli suunnilleen sama fiilis kuin ois heittäny pari viipaletta edamia kattilan pohjalle, siitä tuli jotain outoa purukumimaista ja venyvää mäskiä joka tarttui sipuleihin, kattilanpohjaan ja sekoituslusikkaan eikä saostanut yhtään mitään tai kastikoitunut mitenkään. Aikani hämmentyneenä sekoittelin ja mietin mitä nyt tekis. Lopulta päätin siivilöidä siitä sen liemen joka tuntui kuitenki hyvänmakuiselta, ja heittää sen oudon juustosipuliskrämmäleen biojätteeseen ja aloittaa alusta. Kastikkeeseen ei nyt tule sipulia koska en jaksanut enää lähteä silppuamishommiin, ja alkoi jo mietityttää että mistä se kastike yleensä loihtiutuu. Jääkaapista sitten vaan vähän piparjuurenmakuista tuorejuustoa ja maustamatonta jugurttia sen siivilöidyn homejuustonmakuisen ihmeliemen päälle ja olkoon sitten se olevinaan tämä kastike. Ei sellainen kuin ajattelin mutta kastike kuitenkin, eikä ole vielä juoksettunut 😀

Uunissa menee paremmin:

IMG_20180322_220454.jpg
mmm nam iltapalaa

Siellä on perunaa, ja niitä parsoja 🙂 Lisäksi vähän kesäkurpitsaa ja pyörittelinpä jostain broilerinfileejauhelihasta tollaisia pyöryköitäkin. Jännintä on kypsyvätkö kaikki sopiviksi yhtä aikaa. Kaikki on kieritelty lopulta toisissaan ja öljyssä ja päälle ripoteltu seesaminsiemeniä.
Juustomurua vielä sitten kun tulevat uunista saavat päälleen kastikkeen lisäksi, kun tulevat uunista. Oli homejuuston lisäksi myös toinen juustonjämä kaapissa josta päätin hankkiutua eroon, suurin osa meni broileripyöryköihin mutta vähän jätin jostain syystä vielä tohon oottelemaan 🙂
nfd
iltaevästä jo lautasella asti

Ei hassumpaa. Broileripalleroiset olivat aika kuivia, ehkä aika uunissa oli liikaa heille, ja toisaalta aika paljon enemmän ois varmaan pitäny laittaa sitä juustoa ja muutakin rasvaa, noin vähärasvaiseen jauhelihaan. Kasvikset olivat hyviä ja kastikkeessa oli makua. Päälle vaan mustapippuria ja ääntä kohti, nyt ei nälkä vaivaa ennen huomista ja jaksaa katella The Great Gatsbya.

Advertisement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s