No kappas, ei muka ole perjantai-iltana parempaa tekemistä kuin ruokakokeilla ja bloggaila. No eikai siinä, annetaan mennä 🙂

Kun bf on poissa niin kissat hyppii pöydillä, vanhaa sanontaa mukaellakseni.
Thö bf ei kaikista herkuista tykkää (ei se mitään, en minäkään mämmistä enkä mustasta makkarasta enkä etikkapunajuuresta) joten kun se nyt on virkistäytymässä niin mitäpä minä muuta kuin lähdin pienelle kävelylle. Kirjastolla oli kivaa kunnes se meni kiinni, sitten piti siirtyä ostarille. Siellä katselin kaikenlaista siltä varalta että joku näyttäis erityisen hyvältä tai tulis joku kiva idea. Joku sellanen joka ois hyvä toteuttaa just tänään.
Valmiiden sienisalaattien kohdalla se sitten välähti, eihän miulla oo suolasieniä mutta jos kokeilis tehdä itse herkkusienisalaattia, paljo jännempää ainakin ku ostaa kaupan valmis vastaava tuote. (Sienet on siis yksi the bf:n “en syö” -jutuista.)

IMG_20180323_201615.jpg
pilkontastation

Tuoreita herkkusieniä ei irtona ollut ihan kauhen hyvin tarjolla, lienee väärä vuodenaika. Parin vähiten nahistunutta otin molemmista marketeista, ja vielä lisävarana purkin säilykkeitä. Säilykkeet jääkööt toiseen kertaan, tänään tein tuoreherkkusienisalaatin iltapalan lisukkeeksi.
Resepti on kutakuinkin seuraava:

Pieni sienisalaatti

4 tuoretta herkkusientä
puolikas sipuli
pieni valkosipulinkynsi
(lusikallinen raejuustoa)
jonkinlainen kastikemähmä

Kastikemähmä tuli tällä kertaa valmiista vaaleasta melko mauttomasta salaatinkastikkeesta plus turkkilaisesta jugurtista, ja tietenkin pienistä mausteripauksista. Jugurtti tuntuu hyvältä ja freesiltä idealta tuoreiden sienten kanssa, olisin laittanut majoneesia salaatinkastikkeen sijasta vähän lisäksi, mutta kun meillä ei ollut enkä jaksanut ruveta tekemään niin salaatinkastikkeella mentiin. Ripaukset aromisuolaa ja sokeria sekä myllystä päälle pippuria, homma sekaisin ja jääkaappiin nopeasti ässehtimään 🙂 Maistoin jo sinne laittaessa, mukavan oloinen rakenne ja helppo ja nopea oli tehdä, tapahtunee toistekin, kunhan paremmat herkkusienisesongit koittavat.

Illan alkupala rakentui sitten siltä pohjalta että jäävuorisalaatti on jotenkin hädässä ja aikoo yrittää kai ruskehtua, joten tässä on kai rouskutettava salaattia kuin pieni pupu. Jäävuorisalaattipohjalle vähän sipulisilppua, kurkkukuutioita, viinirypäleitä, fetamurua ja eipä tainnu olla tällä kertaa muuta. Tuohon simppelin vihreän pohjan päälle sitten sienisalaattia ja surimia (toinen bf:n inhokki jota tykkään jostain syystä pupeltaa) ja vähän kalkkunaleikettäkin vielä. Hyvää, sanoisin. Kyllä nyt jaksaa miettiä mitä seuraavaksi söisi 🙂

IMG_20180323_210331.jpg
iltapalaksi oli…

IMG_20180323_210838.jpg
…tosiaaan salaattia sienisalaatilla

Advertisement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s