IMG_20180324_181600.jpg
🐣🐧🐣

Meillä nimittäin tänään ja huomenna on pääsiäinen. The bf on ensi viikon loppupuolella liesussa joten tänään ja huomenna täällä suuuvideeetään kanaa ja lammasta ja videetään viiniä ja suklaakuukusia. Kuvasatoa alkaa ropista ihan pian tähän laariin, varokaa! 🙂
IMG_20180324_182721.jpg
suut ja videet

En taas varmaan pysty tekemään pitkästä tarinasta lyhyttä, mutta meillä on tuolla lahnamäkistä karitsan niskakiekkoa joka olisi tarkoitus syödä huomenna eli öö onko tuo palmusunnuntai? …pois ikäänkuin pääsiäislampaana, näin viikon etukäteen. Tänään oli luonnollisesti tehtävä laitteiston koeajo, ja koeajotuotteeksi valikoitui broilerin paistileike. Allekirjoittanut ei noista suuvideehommista ymmärrä juurikaan, vaikka tänään tulin vilkuilleeksi useampaakin nettisivua aiheesta. Turhaan minä niihin kuitenkaan aikaani käytän, toinen on lahjakas insinööri, puuhastelkoot hän laitteistonsa kanssa, jaksaa lukea taulukoita numeroineen ja miettiä miten niitä sovelletaan.. Miulle tuottaa lähinnä ahistusta yrittää miettiä noita. Ilolla sensijaan tervehdin ajatusta että ruokahan tarvitsee kastikkeen, mie ehkä sitten sellaisen yritän, ilman mitään numeroarvoja, ihan vaan jos tulis hyvää 😀
Linjasin että the bf souvidettäköön kanan ja keittäköön riisin, mie värkkästän kastikkeen ja vähän lisukevihreitä. Lisukevihreät tulevat uunissa lähes itsekseen, ja kastikekaan ei nyt tuottanut sitten lopulta päänvaivaa, olin nimittän törmännyt ihan hiljattain
reseptiin
jota halusin testata ennemmin tai myöhemmin. Ja heti tänään olikin ennemmin, jei! 🙂

Tähän väliin siis kastikehöpina ja kuvakimara.
En tietenkään seurannut reseptiä, vaan reippaasti sovelsin.
Meikän resepti on ehkä about seuraavanlainen:

2 sipulia
2 porkkanaa
sopivasti varsiselleriä
riittävästi valkosipulia
parsakaalin kanta/varsiosat plus yksi kukinto 🙂
säilöttyä inkivääriä
oliiviöljyä

IMG_20180324_230901.jpg
näitä kahta srilankantuliaista

kanaliemikuutio
sokeriripaus
tölkki kookosmaitoa plus huuhteluvesi
ja myöhemmin vielä vähän teetä 🙂

Minua viehätti siis ajatus että melko runsas kasvisten määrä sekä suurustaisi että maustaisi kastikkeen, ja että se olisi suhteellisen helppo tehdä, nopeudellahan ei tässä väliä kun tuo suuvideehomma kaikkine kalibrointeineen kesti tuntitolkulla 🙂 Sitten kun ajatusta pidemmälle vei niin meillähän on bassar masalaa ja garam masalaa ja amchar masalaa ja herra ties mitä mausteseoksia joita ois syytä käyttää eikä vaan purkittaa noin hienosti kuin ylläolevasta kuvasta näkyy 😀
Tuumasta toimeen siis jälleen kerran.

IMG_20180324_154456.jpg
kasvikset ja mausteet “kuullottuu” öljyssä, huomatkaa oikeassa alakulmassa se yksi kukinto 😀

IMG_20180324_155007.jpg
heti kookosmaidon lisäämisen jälkeen

IMG_20180324_202917.jpg
keittämisen jälkeen

IMG_20180324_210536.jpg
soseuttamisen jälkeen

Kuvat eivät mahda olla aivan yhteismitallisia, eli keltaisuus jos vaikuttaa menevän ja tulevan niin sillä lienee enemmän tekemistä valo(kuvaus)teknisten kuin kokkausteknisten seikkojen kanssa. (Olenhan innokas mutta keskinkertainen molemmissa :))
Soseuttamisen jälkeen joka tapauksessa the bf sanoi että maku ja koostumus ovat hänen mielestään oikein guut. Itse kuitenkaan en voinut vastustaa halua vähän twiikata hommaa. Ensinnäkin maku, sehän on just näitä hommia että ne asiat on niinku ne koetaan, ja koin että ns. currya voisi lisätä joten sitä lisättiinkin. Myös koin että viskositeetti on hiukan liian suuri ja, noh, miksi ohentaa soosia vedellä jos teetäkin on saatavilla. Lorauttelin Keisarin Nokkaunta (vai Tiikerin Morsmaikkua) sinne sen verran reippaasti että tuntui hyvältä, ja julistin homman kuumennusta vaille valmiiksi. Sitten hitaasti takaisin kuumaksi (homma oli tässä välissä ehtinyt jäähtyä jo kun oletin muiden juttujen valmistuvan hiukan nopeammin) ja siinäpä se 🙂
Ja hyvää se olikin! Ei mitenkään äärisileää, mutta en tiedä lopulta edes mihin pyrittiin, ensimmäinen kokeilu kun oli. Oletin varovasti että kasvisten olemus saisikin olla mukana lopputuloksessa. Tulen tekemään tätä toistekin kanan tms. kanssa ja ehkä vastaisuudessa pilkon pienemmäksi ja/tai keitän kauemmin jotta nähdään saadaanko soosista sileämpää, ei sillä että se välttämättä olisi tarpeen, ihan vaan koska voi kokeilla ja apina on utelias 🙂 Hyvää se kuitenkin oli, siis todella mukavaa, etenkin noin ensimmäiseksi yritykseksi. Lukijat voivat omaan tahtiin veikata että kun ensimmäinen yritys tämäntyyppisestä maistui molemmille näin hyvin (etenkin the bf:lle), niin mikä on todennäköisyys sen suhteen että tästä tulee kaiken kanan ja riisin päälle aina tulevaisuudessa kaadettava mäski 🙂
Sekin vielä että reilu kasa kasviksia, 400ml kookosmäskiä ja näin, niin kastiketta tuli arvatenkin ihan riittävästi, vaikka the bf otti sitä myös reilusti (ja itsekin lisää) 🙂 Näinollen tuosta kun tuollaisen satsin kerralla tekee kahden hengen talouteen niin riittää pakastettavaksikin. Menenkin heti pakastamaan sitä purkillisen, mistä sitäkään muuten tietää miten se kestää pakastusta ellei kokeile ja tiskasin juuri yhden katkarapumöhnäpurkin siltä varalta että tartteis joku päivä pakastaa jotain pientä.. 🙂

Kun nyt on varmaan kaikille todistettu että thö bloggari + viini does not equal a long story short, niin jatkakaamme.

Aterian kastikeosa on käsitelty, riisistä ei ole järkyttävän paljoa puhuttavaa, kyseessä oli joku tuoksuva mutta mauttomahko jasmiiniriisi valmistettuna aikalailla pakkauksen ohjeen mukaan. Lisukevihreätkin oli perinteisen simppeli (ja luulisi olevan lyhyt) juttu. Parsakaalista niitä kukinto-osia ja vähän varttakin, pari semmosta oikeeta (vihreetä) parsaa, ja vähän kesäkurpitsaa vielä for good measure. Pilkotaan suupaloiksi,

IMG_20180324_202703.jpg
*vihr*

pyöritellään jamieoliverissa ja päälle ripottelin tällä kertaa ihan seesaminsiemeniä, enkä unikonsiemeniä kuten viimeksi 😀 Pitäis kai opiskella lontoota, open sesame, close poppy… Sitten vaan uuniin paahtumaan kunnes pinta hyvä, tai kunnes sisus hyvä, molempi käy 🙂
IMG_20180324_210123.jpg
joo-o, aina ei voi onnistuu valokuvauksessa

Nyt pääsemme siihen mistä kai pitikin puhua, eli suuvideehässäköintiin. Voin kirjoittaa vain sivuhuomioita ja laittaa valokuvia, kun en siihen sinällään osallistunut.
The bf onnistui vakuumoimaan kyseiset kanaljat jo valmiiksi kun nukuin, joten sekin jännyys jä tällä kertaa taas välistä, kiitos hienojen unirytmien. Ei siis valokuvia siitä teille, pahoittelen 🙂
Sitten kun luulin että päästään vauhtiin niin laitteiston kalibroiminen kesti melkoisen kauan, joka ei minua haitannut sinänsä, telkkarissa oli urhheilua eikä nälkäkään vaivannut. Kaisa jopa voitti, josta ilahduin oikein paljon! Go Kaisa! Jossain vaiheessa aloin tajuta ettei tässä valoisan aikaan ole ruokaa luvassa. Niin, miulla on mitä ilmeisimmin joku outo fetissi, itsediagnosoituna juuri tänään, siitä että ois kiva syödä tossa ikkunan ääressä valosan aikaan, mene ja tiedä. Kuitenkin aika uusi vamma, tämän kevään aikana tullut, joten uskoisin sen helpottavan huomenna kun kelloja siirretään? Oli miten oli, se kuitenkin tuntuu usein venyvän se ruokailu, vaikka ois vähemmän viiniä ja pitempään valosaa. Outoja mielihaluja, sanon minä. No eeniveis. Sitten alkoi tapahtua jotain, ja sillä aikaa kun jotain tapahtui kävimme kivasti lauantaisaunassa ja sitten olikin jo yhtäkkiä tuntien odottelun jälkeen se tilanne että kanat oisivat valmiit mutta muu ruoka ei ihan. Onneksi ne olivat herran kukkarossa siellä, kanaljat, lämpimässä vedessä, ja eivät menneet pilalle vaikka teinkin ne vihreät ihan rauhassa.

Ja lopulta kaikki oli valmiina about samaan aikaan (sen kanan pinta ois pitäny töhöttää mut mie muistin liian myöhään sen ja the bf joka muisti ajoissa aatteli ettei jaksa tms.) ja oli hyvää, jee jee 🙂

IMG_20180324_210647.jpg
tässä kypsät kanat ennen nostamista ylös

IMG_20180325_011543.jpg
tässä ylivalottunut kuva ateriasta, mene ja tiedä taas miksi näin, mutta näitä on parikin

Voi kamala, lukiko joku tänne asti? No luki tai ei niin tässä palkinto:
lopullinen_lauantai-ilta-etuajassa-2018

Advertisement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s