No heippa, nyt on vissiin sit se ihan oikea pääsiäinen ja taas on kuvia ja tekstiä tulossa, varokaa 🙂

Tunnelma on juuri nyt vallan mainio! Aurinko paistaa ja lämmittääkin (mutta ei vielä häikäise), telkkarista tulee klassista musiikkia ja viini on kylmää 🙂

Kuinka tähän on päädytty ja mitä on vielä luvassa, te kysytte? Seuraavaksi lyhyt katsaus siihen, vaikkette kysyisikään 🙂

Heräsin tänään mielestäni sopivaan aikaan ja sopivan virkeänä. Nautin pari lasia kylmää vettä ja vilkuilin viestimiä (myöhään syöty tukeva yöpala takasi sen ettei herättyä tarvinut vettä kummempaa, kätevää sinänsä) ja rupesin sitten pohdiskelemaan päivän agendaa kaikessa rauhassa. Se alkoi kuitenkin saada muotonsa aika helposti. Olen tähän mennessä täällä keskenäni pingviinien kanssa ollessa syönyt aika, noh ehkä arkisesti ja helposti, jopa kaavamaisesti: lounaaksi soppaa tai salaattia, päivälliseksi ja iltapalaksi pieniä pitsalättyjä erilaisin täyttein. Maukasta ruokaa toki, ja aika monipuolistakin, ainakin montaa eri juustoa on mennyt ja erilaisia kasviksia 🙂
Tänään sitten havainnoitsin pari asiaa, pääsiäissunnuntai (mikä ihana tekosyy, ateistillekin kelpaa tämmöiset) ja avatut viinipullot etunenässä.
Viineistä se ajatus sitten lähti, alkupalaa ja valkoviiniä, pääruokaa ja punaviiniä, jäkkäriä ja portviiniä, näin se on tehtävä. Kolusin kaapit ja totesin että kaupassa on taas piipahdettava, ja suoriuduinkin sinne innoissani ilman tuntien jahkailua.

IMG_20180401_142941.jpg
kauppareitillä oli monennäköistä keliä, mm. tälläinen vetinen luistinrata olisi ollut tarjolla

Kaupasta toivoin löytäväni savukalaa, ja löysinkin savukirjolohipalan -30% 🙂
Savusiikaa olisi myös saanut edullisesti mutta kokonaisen siian ostaminen yhdelle henkilölle tuntui liioittelulta joten jätin siiat vielä sinne lepäämään vaikka vähän himottikin 🙂
Muuten ei tarralla ollut mitään kivaa, kuten juustoja, joten ostelin sitten alkusalaattia varten kasvikunnan tuotteita kalan lisäksi, mm. vahingossa aika monta pehmeää avokaadoa 😀 ja yhden tomaatin ja kaksi perunaa 🙂 Eli muuten pientä kivaa yhdelle hengelle paitsi avokaadoja koko heimon tarpeisiin.
Ainiin ja valmista “mausteinen bearnaise” -kastikeainesta, arvelin että pärjään jauheesta tehdyllä soosilla enkä rupea nyt tekemään ihan isse.

Kotiuduttuani päädyin sitten seuraavanlaiseen ruokalistaan:

Alkuruoka:
Salaattia päärynällä, avokaadolla, valkosipulikrutongeilla ja parmesaanilla, juomana kylmää valkoviiniä

Pääruoka:
Savulohta, uunissa paahdettua perunaa, parsaa, kesäkurpitsaa ja parsakaalia,
mausteinen bearnaisekastike, juomana punaviiniä

Jälkiruoka:
Suklaamunaa, töhnämunaa, portviiniä, suklaata joka ei ole munaa, lisää
portviiniä, mahdollisesti myös sinihomejuustoa ja portviiniä 🙂

Nyt olemme tilanteessa että alkuruoka on tehty ja syöty ja jälkitiskauskin taitaa olla lähes hoidettu, enää loput viinit huiviin ja sitten voinee siirtyä pian pääruokapuuhasteluun 🙂 Musiikki pitäisi tietty saada pysymään vielä kohdallaan mutta se onkin vaikeaa kun tekninen asiantuntija on huitelemassa keski-oiroopassa! Läppärin kaiuttimilta ei klassinen ja ooppera oikein hääppöiseltä mahda kuullostaa..

Alkuruokahässäkästä on kuin onkin muutamia kuvia 😀

IMG_20180401_162904.jpg
tommone

IMG_20180401_172727.jpg
vsibalevoita 🙂

IMG_20180401_162126.jpg
tämmöstä soosia vähän päälle

IMG_20180401_160455.jpg
ja hyvää oli

Tähän väliin piristän teitä eilisillä piirtelyhommeleilla.
IMG_20180401_181012.jpg
Tollasen pääsiäistervehdyksen keksin tehdä eilen, munia on jo piirrelty niin nyt yritin tehdä pupun, mallin avulla tarkasti puuhaamalla sain tollasen tehtyä, muuten ei ehkä ois erottanu mikä eläin. Huijausta ehkä mutta on kuitenkin ite tehty ja aikalailla sen näkönen 🙂
Ja kaverin näkemys minusta tuhertamassa pupua on ehkä parempi ku miun tuhertama pupukortti:
IMG_20180401_181056.jpg

Oon käyny joka päivä kaupassa tässä pääsiäisenä, ensin hain homejuustoa, sitten viiniä ja tänään savukalaa. Silti leivinpaperi ja nenäliinat ovat yhä edelleen loppu, mitenkä sitä muistaa kyllä ruokaa ja juomaa ostaa vaan nuo paperit aina jäävät.. ? Pitää laittaa uuniin menevät lisukekasvikset siis uunivuokaan. Muutenkin tämä menu hiukan muuttuu tehdessä, katselin vihreiden vihannesten määrää ja totesin että peruna on nyt ehkä vain tiellä ja vein sen takaisin jääkaappiin. Maustamisideoita pitää hiukan vielä miettiä.. ehkä lasi viiniä auttaa 🙂

IMG_20180401_182528.jpg
ehkä tossa yhelle apinalle on riittävästi

IMG_20180401_175651.jpg
kasvihuone

IMG_20180401_202629.jpg
pääruoka lautasella lopulta

Ha, pääruoka tuli tehtyä ja syötyä ja se oli hyvä. Peruna jäi pois ja kyllähän sitä vähän kaipasi syödessä mutta annoskoko olisi ollut ehkä turhan reilu jos sitäkin olisi ollut. Sensijaan seassa oli hiukan ohuita sellerinvarsiviipaleita.
Ja kastike oli toimiva, kyllä. Ei omatekoinen mutta toimiva 🙂
Viinikin oli guut, tosin sitä ehti enimmäkseen juoda vasta ruoan päälle 🙂
Tunnelma oli hämärän romantiikkainen, vain mie ja miun ledimuna:

Klassinen musiikkikin soi taustalla, kun sain oltua oman elämäni tekninen asiantuntija ja laitettua piuhut kiinni ja koneet päälle ja salasanat kohilleen.
Nyt voisi taas tyhjentää viinilasin, ja sen jälkeen ehkä hiukan levätä joko kirjan tai leffan parissa. Varmaan tossa kympin aikaan viimeistään alkaakin jo kiinnostaa suklaa- ja porttihommat 🙂
Mietin syödessä että kaikkea jäi vielä, jos yöpalaa tarvitsee kun ei välttämättä nukahda ajoissa, niin saisikohan sitten integroitua perunaa mukaan tohon hommaan, vai liekö tulee mielihalu johonkin ihan muuhun vai nukahdus ajoissa, mene ja tiedä 🙂
Nyt joko romantiikkasta hömppää telkkarista, tai sitten tossa on yks kirja jota kirjailijan nimen perusteella arvelen mahdollisesti myös hiukan romatiikkaseksi 🙂 Mie ja miun ledimuna ja romantiikkaset viihteet 🙂

Advertisement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s