…ajattelin vähän blogahtaa. Joulunvietosta kun on selvitty takaisin kotiin eilen, niin tänään sitä jo joutui ryntäämään kaupoille ostamaan aineksia uudenvuoden salaatteihin. The bf innostui kovasti ajatuksesta että on sekä perinteinen perunasalaatti että venäläinen salaatti tai salat Olivier tai pääkaupungin salaatti tai millä nimellä sitä nyt haluaakaan kutsua.. Tässä jutussa olkoot venäläinen salaatti. No, eipä minuakaan ollut vaikea innostaa oliverin salaatin tekoon (hah, siinä meni edellisen virkkeen linjaus heti kumoon) joten porkkanat ovat jo kiehumassa.
Sen verran on bloggailuharrastus ollut syrjässä että eihän mulla uudessa puhelimessa edes ollut wordpressiä, eli kuvan ottamisen jälkeen piti asentaa sekin. Eikä tää nyt ees niiiin uus puhelin ole. Säätöä se vaati, mutta:


Porkkana laitettu kiehumaan, porkkanat poimittu kattilasta ja pinottu jäähtymään, ja, mikä tärkeintä, kuvat ladattu blogiin! Ehkä tämä harrastus tästä elpyy vielä 🙂

Tänään onkin hyvin aikaa antaa blogille tekohengitystä kun ohjelmassa on vasta tuo juuresten keittäminen. Huomenna se suuri salaattishow sitten alkaa ja siinä menee useampi tunti, etenkin kun pitää taukoja ja tekee huolella. The bf on luvannut tehdä sinappi-valkosipulimajoneesia perinteiseen perunasalaattiin ja mango-habaneromajoneesia kanaoliveriin. Toivottavasti siitä on muutakin apua 🙂 Perunoiden, sipulien ja omenoiden kuoriminen on sitä nuivinta puuhaa, vaikeinta taitaa olla perunasalaatin teossa sen kastikkeen sekoittelu ja maistelu ja se lopullinen päätös että milloin se on valmista.. Siinä kun pitää olla tarpeeksi makua (mm. suolaisuutta) maustamaan ne ainekset jotka ovat suolattomia, ja sen pitää olla sen verran ohutta että sen saa helposti sekoitettua tasaisesti kaikkialle, mutta sen verran paksua ettei hommasta tule vetistä.

Perinteiseen perunasalaattiin tulee nyt perunaksi siikliä, lisäksi suolakurkkua, sipulia ja omenaa. Ostin jotain itselleni uutta suomalaista omenalajiketta, en ole omenaspesialisti mutta tänään yritin olla ja valitsin jotain jossa on “mausteinen, viinirypälemäinen” maku 😀 The bf valitsi kurkut, eli venäläisiä hapankurkkuja tietenkin. Sipuliksi tavallista keltasipulia, ja kastikkeeseen edellämainittua omatekoista majoneesia sekä turkkilaista tms. jugurttia ja mausteita. Ja koristeeksi päälle kapriksia. Siinäpä se.

Oliveriin tulee siiklien lisäksi noita kuvan porkkanoita, ehkä yksi omenoista jopa, myös kyseisiä suolakurkkuja, punasipulia ja selleriä, keitettyjä munia, pakasteherneitä ja kanaa. Sen koristeeksi voisi ajatella oliivia ja tuoretta kurkkua, kurkun tosin unohdin ostaa. Mutta eipä ole kuohariakaan vielä ostettu joten kyllä tässä tämän vuoden puolella on ainakin yksi kauppareissu vielä tehtävä 🙂 Eikä sitä tiedä tosiaan mitä ainesta mihinkin salaattiin missäkin muodossa. Esim. selleriä olen miettinyt raastaa perunasalaatin kastikkeeseen ns. mausteeksi, ja oliveriin ehkä jopa raaka-aineeksi hienona silppuna, oliivien kohtalo on vielä hiukan epäselvä mutta johonkin niitä tulee, se on varma, ainakin lisukkeeksi 🙂

Advertisement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s