Sain tänään jonkun mielenhäiriön tai inspiraation ja päätin ruveta jääkaapin putsaukseen. Sen aika olisi ollut jo pari kuukautta sitten ehkä, mutta tänään oli inspiraation lisäksi sopivan viileä kevätsää joten tarvikkeet pärjäilivät parvekkeella oikein mukavasti +4 asteessa. Jääkaapin putsaus ei tälläisessä huushollissa ole ihan pieni juttu senkään takia että siellä on sen seitsemäntoista chiliputelia ja ajvarpurnukkaa sun muuta. Ajattelin ottaa niistä havainnekuvan mutta eihän ne mahtuneet kaikki edes riviin parvekkeen pöydälle, liian pieni pöytä selvästi. Tästä kuvasta saa kuitenkin jonkinlaisen käsityksen siitä arsenaalista joka siellä sotkua aiheuttaa ja tilaa vie:

dav
mauste poikineen

Noita riviin asetellessani tuli mieleen että eihän tässä neljän sinapin joukossa ole edes minun suosikkisinappiani, ja maailman parasta ketsuppiakaan ei ole (mutta omatekoista luumuketsuppia on) eikä pestoakaan ollenkaan eikä sitä eikä tätä…
The bf jotenkin taisi arvella ihan turhaksi puuhasteluksi koko projektia, sotkeutuuhan se kuitenkin heti uudelleen. Otin teidän iloksenne kuitenkin vertailukuvat, kyllä tuossa ainakin kättensä jäljet näkee:

beforeandafter
before and after

Joku valaistustekninen erokin mahtaa noissa kuvissa olla mutta silti 🙂
Tuon valkoisempaa ei tuosta arviolta kolmikymppisestä jääkaapista enää ikinä ehkä tule mutta aika siisti kuitenkin, ja sinne oli sitten kiva huolellisesti asetella jokainen puhtaaksi pyyhitty purkki ja purnukka, koska eihän puhtaaseen jääkaappiin mitään tahmapurnukoita toki. Koko operaatioon kulunutta aikaa en huomannut katsoa mutta kyllä siinä reilusti yli tunti meni.

dav
siisti rivi!

Nyt on jääkaappi puhdas ja jämptissä järjestyksessä kaikin puolin, veikkauksia kuinka kauan asiantila kestää? 😀

dav

Kehitin puolihuolimattomasti järjestelmänkin jossa maitotuotteet ylähyllyllä, vihannekset alahyllyllä ja keskihyllyllä sitten munat, lihatuotteet ja sen semmoiset 😀 Tämä varmaan kestää häthätää yli viikonlopun ja maanantaina apinat pyörii taas jääkaapilla että oliko täällä jossain vielä paprikaa/tuorejuustoa/mitävaanmuuta ja nostelee kaikkia nyssäköitä ihmeissään 🙂 Nyssäköitähän siellä aina riittää, kuten ylähyllyn juustonyssäkkäkasasta voidaan havaita tässäkin.

Operaatiosta voipuneena lässähdinkin sohvalle ropailemaan puhelinta, ja bf ryhtyi värkkäämään lounaaksi _sitä_ avokadopastaa. Hyvää oli, vaikka omaan makuuni chiliä olisi vähän vähempikin riittänyt luullakseni.

nfd
juuuuhtoa

Iltapäivän ratoksi arvelin leipovani suklaisia muffineita. Iloisena kikkailin menemään herkullisen taikinan ja ei kun setit uuniin, ja taas se nähtiin kuinka vaarallista on kun yhtään useampi kuin yksi kokki. Ajattelin että minä teen taikinan, bf valuttelee sen vuokiin ja paistaa kikkareet. Noh, osoittautui sitten että kikkareita ei oikeastaan kumpikaan paistanut ja ne ikäänkuin unohtuivat uuniin jälkilämmölle vähän turhanpäiten paahtumaan. Nyt nakertaa mieltä tämä homma aika paljon, rakkaudella mittailin mantelijauhoja ja pähkinärouheita ja pilkoin suurehkon määrän suklaata ja laitoin sitä sun tätä ainesta ja maustetta että tulee hyviä meheviä muffineita joita sitten jemmaan pakasteeseen ja sieltä niitä on kiva pitkin viikkoa löytää jälkkäriksi. Hah! Siitäs sain, nyt saan tunkea noita pakasteeseen vaikka kuinka monta koska tuskin niistä tänään häviää montaakaan, ja toukokuussakin vielä niitä kuivia vähän kyseenalaisen makuisia kikkareita pyörii siellä kun yrittää löytää tarralihoille tilaa. Että niin kivasti sujui tämä leipomishomma ja näin hyvillä mielin ollaan sen päättäeeksi. Kääntääkseni veistä haavassani laitan tähän vielä pari kivaa kuvaa ja yhden vähemmän kivan:

dav
suklaati suklaati suklaa
IMG_20170422_181043
so far so good
dav
lopussa kiitos ei seiso

Noh, nyt pitänee keksiä jotain piristystä iltaa kohti, ei pidä koko loppupäivää velloa tässä epäonnistumisessa. Tähän lopuksi vielä yksi jännäkummahommakuva iltapäivältä, ehkä rupeankin piirtelemään jotain, piirrokset voivat olla rumia mutta eivät kyllä kuiva eivätkä pala.

temp
wtf

Ihastuttava ja turhauttava ohjelma puhelimessani jolla tälläisiä kikkailen, ennakoiva tekstinsyöttö löytyi äskettäin ja tuottaa jänniä sanoja 🙂

20170422184824
jepjep
temp
juu-u

Tyyppi tyyppelson tuli käymään, sauna meni päälle, pikkuleijonat voitti, kylmää juomaakin löytyi. Ehkä tämä tästä.
🐧——🐧
Suuri Olutvertailu of 2017
“Täs on selvästi isommat kuplat.”
“Tummempi sävy näyttäs olevan…”
“Kenties saksalaisii ohria…”

Ennen tätä tapahtumaa söimme pienen grillailutyyppisen iltapalan. Meikällä ei vieläkään ole into palannut muffinifiaskon jälkeen joten vaikutin asiankulkuun vain aivan minimin verran eli:

dav
hups

Pieni lisäkeselaatti jäävuorisalaatista, sellerinlehdistä, kurkusta, kesäkurpitsasta, paprikasta, päärynästä ja savujuustosta, päälle pitsamiksiä vähän koristeeksi ja mauksi.

Pojat grillaili makkaroita ja nakkeja (tilasin kaupasta erikseen jotain lastennakkeja, ja sain niitä, ja ne oli hyviä) ja pekonia. Kastikettakin oli, purkki chilibearnaisea, jossa ei tainnut olla kumpaakaan mutta ei se hassumpaa ollut. Huh, oli aika suolaista tämä grillailusetti. Onneksi tarjolla oli meksikolaistyyppistä olutta limelohkojen kera.

dav
lastenannos säästöpankkilautasella

Grillauksen suunnittelun, grillauksen ja syömisen aikana kuuntelimme ensin Eläkeläisiä, sitten Whigfieldin Saturday Nightiä ja kaikenlaista mitä se toi tullessaan, nyt Kraftwerkin Das Model. Että terveisii vaan Gore-sedälle 🙂

Advertisement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s