Eilen tuli käytyä erään kirpparin synttäreillä, siellä sai kahvia ja vaahtokarkkeja ja kaikki oli puoleen hintaan. Löysin toivomani kevättakin sieltä, ja melko sopivaan aikaakin jopa. Uskoisin että se kevääksi nyt tästä kääntyy ja talvitakit ovat liian kuumia ja musta takki on liian musta.
Viereisellä kirpparillakin oli joissain pöydissä ns. tarratuotteita, ja löysin ylläolevan palapelin kahdella eurolla 🙂 Oli kun ois isomminkin rahaa kantanu pankkiin taas.
Tänään kävin juomakaupalla ja löysin viininpoikasen, eikö oo sympaattinen!
Ihan ku sellane kolmen litran viinitonkka ja kahen litran viinitonkka ois vähän sujautelleet ja nyt pulpahti tollanen 🙂 Toi on jotenkin hyvin sellainen että tulee mieleen kesä ja piknik, mutta ei se ehkä ihan kesään asti säästy 😀
Täällä on taas pitsaa uunissa, ja pitsan lisukkeeksi minä tunnettuna ruokabloggarina päätin väsätä pienen raikkaan salaatin. Ylitin itseni salaatin simppeliydessä. Tiedätte varmaan että kymmenen ainesosaa voi olla miun salaatissa ihan normaali, ja eilisessä iltapalasalaatissa oli laskujeni mukaan kahtatoista eri juttua. Kastikeseokseenkin meni varmaan viittä ainesta ja päälle laitoin lopulta vielä suolaa ja pippuriakin 😀
Tämän päivän lisukesalaatti on siis meikän mittapuulla aikamoinen suoritus.
Tekemisessä ei tarvittu kuin käsiä, eikä tarvitse syömisessäkään. Kaksi simppeliä ainesosaa, ja kauniiltakin se näyttää ja hyvältä maistuu. Uskomattomahko suoritus, tässä siis teille kuva ja tarina siitä 🙂
Kaikenlaista pitsaa tuli taas tänään tehtyä, mm. kreikkalainen tonnikalapitsa (tonnikalaa, fetaa, sipulia, oliivia) mutta kuvia on nyt vain illan viimeisestä,
joka onkin taas ihan omaa luokkaansa, enpä ole tälläistä ikinä ennen tehnyt.
Normaalin tomaatin ja miedon juuston päälle siis laitettiin ensin sipulia, sitten pieninä muruina raakaa chorizoa, sen jälkeen grana padanoa hienona raasteena ja vielä viinirypäleitä pieninä paloina. Oli maukas, nyt pitää juoda ruoansulatuksellinen viini tähän päälle ja nojata hetki taaksepäin 🙂