Ja senpä takia tulin omaan blogiini etsimään vinkkejä pääkaupungin salaatin tekoon. Sitä kun tulee tehneeksi kerran vuodessa, niin ei aina muista oliko joku tosi hyvä kikka tai vinkki sen tekoon joka on jo unohtunut, tai tietenkin, mikä tärkeintä, onko jotain typeryyttä mitä pitää ehottomasti välttää 🙂 Ainahan voi keksiä uusia ideoita, mutta ois hyvä olla toistamatta menneitä virheitä 🙂 Ei mulla ole niin hienoa blogia josta voisi hakea tarkemmin mitään, ja löysin jotain mainintoja oliveroinnista mutta en tarkempaa selostusta.

Tänään kuitenkin kaupoille ja homma alkuun, huomennahan sitä olisi jo saatava naaman eteen joten pieni setti on tehtävä tänään jo valmiiksi asti, ja huomenna sitten lisää 🙂

Jospa nyt tällä kertaa koitan kirjoitella aiheesta, että on ensi vuonna olemassa lunttilappu.

Suunnitelman mukaan ainekset ovat osapuilleen seuraavanlaiset:

keitettyjä perunoita

keitettyjä (värikkäitä) porkkanoita

(puna)sipulia

omenaa

venäläistä hapukurk

pakasteherneitä

kinkkua

kanaa

keitettyä munaa

kapriksia

kastike itsetehdystä majoneesista ja jukurtista

koristeeksi, niin, sen näkee sitten.. oliivirenkaita, tuorekurkkua, pikkutomaatteja, punasipulia, persiljaa.. ?

Meillä on melkein kaikkea näistä aineista (paitsi perunaa ja omenaa) jo ennestään kaapeissa. Mutta en usko että on tarpeeksi. Jos tekee ison satsin niin kapriksia uppoaa, jos tekee ison satsin niin leivän päälle ei jää enää hapankurkkua.. jos tekee itse majoneesin ja keittää salaattiin munia niin munatkin käy vähiin. Kaikkea on siis ostettava vaikka kaikkea on jo. Typerä tilanne mutta ei haittaa. Kun tuota salaattia teen jääkaapin täyteen niin on vieraille tarjottavaa ja itselle syötävää pariksi päiväksi. Muutakin herkkua on ehkä kuitenkin tulossa tarjolle, the bf uhkasi ainakin tehdä nakkipiiloja 😀 Lisäksi jos piipahdetaan ravintolaherkkujen äärellä uudenvuodenpäivänä, niin ruoan laittamista, saati sen lisää ostamista ei tarvine harkita ennen ensi viikkoa.

Pakasteesta lähti juuri äsken jäistä kanaa suoraan pannulle ja mausteita päälle, eli homma on käynnissä!

sinappijauheisessa mausteliemessä kypsymistä

Kanat siis lähinnä kiehuvat mausteliemessä kypsiksi, mitään rasvaa en ajatellut tässä vaiheessa lisätä, makua vain. Tämä salaatti saa täyteläisyyttä kyllä kastikkeesta, aineksia ei tarvitse rasvassa paistaa 🙂

Kaupassa käyty, uskoakseni aika paljon kaikkea ostettu. Ihan varma ei voi olla onko tarpeeksi kaikkea, mutta aina voi kirmata lähikaupasta lisää tai soveltaa. Kastikkeen loppuminen on kai se suurin vaara, mutta jos tekee tupla-annoksen majoneesia ja mulla on myös 500gr purkki jugurttia, niin ehkä saan sen verran kastiketta että ekaan satsiin riittää 🙂

Perunat ja porkkanat kiehuvat, tai eivät kiehu, tai kiehuvat yli. Tämä on se vanha tuttu ongelma joka olisi ollut hyvä löytää omista vanhoista postauksista ja välttää tänä vuonna 😀 Jos nyt vähän innostuukin, niin oisi parempi keittää kolme kattilallista vähän vajaampia kuin kaks ihan täyttä jotka ei oikein kiehu tai sitten kuohuu yli. Prkl. Telkkarissa mielenkiintonen dokkari ja jatkuvasti on hypättävä keittiössä nostelemassa kansia, säätämässä lämpöä, ottamassa pois vettä.. kuivaamassa liettä.

Leave a comment